Kezdjük az alapokkal, mire is jó a projektor és egyáltalán mi az? Biztos valami nagyon drága dolog, amit csak puccos irodák engedhetnek meg maguknak, meg konferenciatermek. Nos, a blog arról szól, hogy ez mind elérhető, méghozzá egy átlagos tévé árából. Persze határ a csillagos ég, igaz, a tévéknél is.

Tehát mikor is érdemes projektort venni? Ha szeretnénk a tévé kijelzőjénél SOKKAL nagyobban filmet nézni. Egy kis moziélmény otthonra, csak sokkal olcsóbb a pattogatott kukorica. A képátló egy átlagos tévénél manpság 80-120 centi. A projektorok 2-4 méter közti képátlót tudnak a lakásban produkálni, ami sokkal kisebb, mint egy moziban, de sokkal közelebb is ülünk a képhez, tehát ideális esetben betölti a látómezőt.

A blog azoknak szól leginkább, akiknek a film nem másodlagos háttérzaj a lakásban, hanem aki figyelni szeretne rá. Közben nem vasal, nem tervez űrhajót, nem címez borítékokat, nem internetezik, hanem a filmre koncentrál. A filmtársaság logójától kezdve a végéig. Maunikasóra, híradóra, megasztárra kizárólag akkor, ha azt is teljes áhitattal nézed, de szerintem ezek megosztott figyelmű műsorok, mellete mindenki csinál mást is. Ha pedig a falon 8 négyzetméteren mozog valami, akkor elég nehéz másra koncentrálni.

Azt hiszem megvagyunk, azok maradnak, akik FILMEKET szeretnek nézni, de fókuszt nemannyira. Vágynak moziélményre, de nem szeretik a tömött mozit, és szeretnek pisilni film közben. Az pedig otthon megvár. Visszatekerheted. Aki úgy érzi, 1000-1400 forintért picit sok egy mozijegy. Az is marad olvasni, aki már tudja, hogy ezekre vágyik, de fogalma sincs, melyik zümmögő fényes dobozt vegye, és mivel jár, ha vesz egy ilyet? Vajon a projektor a drága, vagy a midenféle kiegészítő? Kell-e a sok kiegészítő? Vajon a boltban miért akarnak az egyikre mindenáron rábeszélni? Érdemes-e használtan venni? Rengeteg kérdés, mielőtt ezekre válaszolunk, nézzük meg technikai oldalról, hogyan is épül fel a projektor, mik a legfontosabb jellemzői?

A bejegyzés trackback címe:

https://projektorinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr232218918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása